12.12.10

Nobel



Årets fredspris har blitt utdelt til kinesiske Liu Xiaobo. Han er menneskerettighetsaktivist, skribent og politisk engasjert. Grunnet sin kamp for menneskerettigheter og et fritt og demokratisk styre i Kina, sitter han for tiden i fengsel der han soner en elleve års fengselsstraff. 

Dette året var utdelingen av prisen spesiell. Verken Liu Xiaobo, hans kone eller noen av hans slektninger har fått mulighet til å komme til Norge. Den tomme stolen ble et sterkt symbol på hvorfor årets pris har blitt tildelt til Liu. Hans langvarige kamp, store mot og rettferdige sinn markerer viktigheten av politisk engasjement. Dessuten er det en oppfordring til at vi i resten av verden også viser engasjement og gjør det vi kan for at verden skal bli et godt sted å leve for alle. 

Både utdelingsseremonien i går og konserten avholdt i kveld var fantastisk, og markerte hvor viktig det er å kjempe for sine rettigheter. Hos Amnesty International kan du gå inn og gi en julegave på 100 kroner. Amnesty er en organisasjon som kontinuerlig arbeider for menneskerettigheter over hele verden. 




This years winner of the Nobel Peace Prize, Liu Xiaobo, is currently serving an elleven year sentence in China.

Ph_wikipedia.com

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar