31.7.11

Uke 30

For en trist, fin og ufattelig uke som nå straks er over. 

Å komme tilbake på jobb, være en del av hverdagen... Det har vært utfordrende, vanskelig og godt på samme tid. 

Rosetoget på mandag var helt fantastisk. Er så flott å se at mange engasjerer seg og viser sin omtanke. Nå er hele Oslo fylt av blomster. 

På onsdag lagde jeg en sak om internasjonale medier i Norge. Jeg snakket med utenrikskorrespondenter fra alle verdens hjørner for å høre hvorfor de har blitt i Norge så lenge. Det alle fortalte meg var at "dette berører oss alle". 

:Fullt av internasjonal presse. Her N24, RTL og en spansk tvkanal

: Carsten Lueb jobber for RLT og har vært i Norge siden lørdag. 

En produsent jeg snakket med fra CNN har tidligere dekket 9/11, Afghanistan og Irak. Han kunne ikke uttrykke hvor annerledes det var i Norge. Han stod hver dag ved Oslo domkirke og skuet utover blomsterhavet som vokser og vokser. Ser tårer, klemmer og mennesker med tusen spørsmål. Han fortalte at hele crewet hadde vondt av alt. 

: Clayton Nigel fra CNN. Han har hatt flere 24-timers vakter for å rapportere om alle sider ved terrorangrepene. Han var rørt. 

Jeg møtte også en korrenspodent fra Kinas største mediehus, CCTV (12 tv-kanaler!). De hadde reist til Norge så fort de kunne da meldingene kom om bomben og skytingen på Utøya. Da jeg møtte ham, hadde han en blomsterbukett og et lys i hånda som han ville legge ned utenfor Domkirken. Han følte at ikke bare Norge, men hele verden ble mer samlet. 

: Daniel He fra CCTV. Han sa noe veldig fint: - Det bringer ikke bare Norge sammen, men hele verden. 



Rosene i hele byen sier mer enn tusen ord. 


Jobben. Må bruke annen inngang p.ga sperringen. 


22.07.11. Datoen som aldri vil bli glemt. 

Må bare si at det skjer urovekkende ting samtidig som vi i Norge er stolte over måten vi har håndtert krisen.

I Europa er det fler høyreektreme politikere som uttrykker at gjerningsmannen har gode ideer. Dette kan bli starten på et alvorlig oppgjør mot fremmefrykt og islamfobi. Norge er et mangfoldig land, noe som vi bør være stolte av! Det er i hvert fall jeg. 

Alle foto: Oda Marie Midbøe

2 kommentarer:

  1. Flott innlegg! Du har en spennende jobb! Håper du har rett i det siste og at vi vinner kampen mot hat og fremmedfrykt!

    SvarSlett
  2. Nydelig innlegg, Oda. Vil veldig gjerne lese denne artikkelen.
    Mari

    SvarSlett